Zonwering subsidie

Zonwering subsidie is voor velen een fijne optie om toch van zonwering te profiteren zonder dat het prijskaartje te hoog wordt. Zonwering zorgt voor een lagere binnentemperatuur en meer privacy. Benieuwd of jij ook in aanmerking komt voor subsidie? Wij vertellen je alles wat je erover moet weten.

Buitenzonwering Zonnescherm Knikarmschermen Balkon De Zonweringfabriek

Wat is zonwering subsidie?

Zonwering subsidie maakt zonwering toegankelijker. Het is een financiële tegemoetkoming vanuit de overheid of andere instanties die de kosten van de aanschaf van zonwering verlaagd. Van deze subsidie kan gebruik gemaakt worden door zowel huiseigenaren als bedrijven.

Waarom is er zonwering subsidie?

Deze subsidies zijn bedoeld om huiseigenaren te ondersteunen in de aankoop van zonwering. Deze energie-efficiënte maatregelen dragen bij aan het verminderen van het energieverbruik terwijl je in huis wel een aangename temperatuur behoudt.

Deze oplossing is energie-efficiënt omdat zonwering een isolerende werking heeft. De binnentemperatuur blijft lager in de zomer en hoger in de winter, waardoor je airco geen overuren hoeft te draaien, maar ook je verwarming hoef je niet op te stoken.

Voordelen van het gebruik van subsidie voor zonwering

Er zitten een hoop voordelen aan het gebruik van de subsidie voor zonwering:

  • Lagere aanschafkosten
  • Meer leefcomfort
  • Bijdrage aan duurzame woonomgeving
  • Mogelijkheid tot combinatie met andere subsidies
  • Verhoogde woningwaarde

Daarnaast profiteer je uiteraard van de, bij Zonweringfabriek bekende, voordelen van zonwering. Zoals meer privacy, minder risico op inbraak, betere temperatuurregulatie en A-kwaliteit zonwering.

Hoe vraag ik zonwering subsidie aan?

Overheidssubsidie aanvragen is vereist vaak wat uitzoek werk. Het is belangrijk van tevoren goed te controleren of je aan alle voorwaarden en eisen voldoet. We hebben de basisstappen wel alvast een rijtje gezet.

  • Informeer naar je beschikbare subsidies: doe je eigen onderzoek online en lees de voorwaarden
  • Goede voorbereiding: verzamel alle benodigde documentatie en maak een realistische begroting
  • Vergelijk en kies: kies de zonweringspecialist die bij jou past en erkend is en aan de subsidievoorwaarden voldoet (Check bijvoorbeeld even Degalux!)
  • Aanvraag indienen: dit doe je door het formulier in te vullen wat de subsidiegever beschikbaar stelt en alle benodigde documenten in te leveren
  • Afwachten: heb je bevestiging gehad dat de aanvraag is ontvangen? Dan is het afwachten of deze wordt goedgekeurd door de subsidiegever
  • Installeren: Na goedkeuring kan je gelijk door met het installeren van de zonwering!
  • Eindrapportage: Verzamel alle facturen en benodigde bewijsstukken en dien deze in bij je subsidiegever
  • Last but not least: Ontvang je subsidie en geniet van je zonwering!

Montage mogelijkheden in verband met subsidie voorwaarden

Bij Zonweringfabriek wordt het concept ‘zelf monteren kun je leren’ toegepast. Hier wordt helaas anders over gedacht in het kader van subsidies voor zonwering.

Een veelvoorkomende eis voor subsidie is het installeren door een professional. Zonweringfabriek raadt in dit geval Degalux aan. Je stelt gemakkelijk je zonwering samen op de website en kunt daarna alsnog genieten van je subsidie.

In sommige gemeenten of provincies wordt zelf monteren juist wel gepromoot, welke dat zijn lees je onder het kopje: zonweringsubsidie per gemeente. Bij deze gemeente kan je dus profiteren van onze zonwering én van de subsidie!

Welke soorten zonwering komen in aanmerking voor subsidie?

Zonwering zorgt voor een betere isolatie waardoor de Co2 uitstoot wordt verminderd. Daardoor komen deze soorten zonwering in aanmerking voor een subsidie:

Informatie vinden over zonwering subsidie

Er zijn veel verschillende plekken waar je informatie kan vinden over subsidie voor zonwering. Allereerst is de website van de Rijksoverheid en het Duurzaamheid Bouwloket een goede plek om te beginnen. Hier vind je de meest algemene informatie, waarna je je verder kan verdiepen in jouw persoonlijke situatie.

Kijk vervolgens op de site van jouw provincie en gemeente. Door gebruik te maken van zoektermen als “Energiebesparing” en “subsidie zonwering” zal je snel vinden wat je zoekt. Daarnaast geven websites van Energiebespaarlening en Milieu Centraal veel informatie over de mogelijkheden, maar ook voorwaarden voor zonwering subsidie.

Andere instanties die je kunnen helpen uitzoeken wat de mogelijkheden zijn Energie subsidiewijzer en subsidieportaal. Met deze tools kan je snel en overzichtelijk uitzoeken of jouw situatie in aanmerking komt voor een subsidie voor zonwering.

  • Buitenzonwering Screens Ritsscreens antraciet De Zonweringfabriek

Voorwaarden voor aanvragen subsidie

Voorwaarden voor zonwering subsidie zijn variabel. Ze hangen voornamelijk af van de woonplek. Toch zijn er een paar voorwaarden die altijd gelden en die zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Het type zonwering moet in het bovenstaande rijtje staan
  • Je moet eigenaar zijn van de woning waar je de zonwering wil installeren
  • In sommige gevallen moet de zonwering worden geplaatst door een erkende installateur
  • De eindrapportage moet kloppend en volledig zijn
  • De installatie moet binnen een bepaalde tijd na de goedkeuring van de subsidie

Zonweringsubsidie mogelijkheden per gemeente

De mogelijkheden en voorwaarden zijn variabel en verschillend per gemeente en provincie. Hieronder vind je een globaal overzicht van de mogelijkheden, onder voorbehoud van wijzigingen in het beleid.

Amsterdam

  • Duurzaamheidslening: Lening met lage rente voor energiebesparende maatregelen, waaronder zonwering.
  • Subsidie energiebesparing bestaande woningen (SEEH): Beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

Rotterdam

  • Rotterdamse Investeringssubsidie Klimaatadaptatie (RIKA): Subsidie voor maatregelen die bijdragen aan klimaatadaptatie, waaronder zonwering.

Utrecht

  • Subsidie Energiebesparing Particuliere Woning: Subsidie voor energiebesparende maatregelen zoals zonwering.
  • Duurzaamheidslening: Lening met gunstige voorwaarden voor energiebesparende investeringen.

Den Haag

  • Duurzaamheidslening: Voor particulieren die investeren in energiebesparende maatregelen.
  • Groene Daken Subsidie: Subsidie voor de aanleg van groene daken en mogelijk zonwering als onderdeel van een bredere verduurzamingsmaatregel.

Provinciale Subsidies

Noord-Holland

  • Subsidie Energiebesparing en Duurzame Energie Noord-Holland: Subsidie voor particulieren en bedrijven die investeren in energiebesparende maatregelen zoals zonwering.

Zuid-Holland

  • Zuid-Hollandse Energie Subsidie: Voor VvE’s, scholen en sportverenigingen die investeren in energiebesparende maatregelen, waaronder zonwering.

Gelderland

  • Energieloket Gelderland: Diverse subsidies en leningen voor energiebesparende maatregelen.
  • Verduurzamingssubsidie Gelderland: Specifiek voor monumenten en oudere panden.

Noord-Brabant

  • Energieloket Brabant: Informatie over diverse subsidies en leningen voor energiebesparende maatregelen.
  • Subsidie Energiebesparing Noord-Brabant: Beschikbaar voor particulieren en VvE’s.

Overijssel

  • Duurzaamheidslening Overijssel: Lening met lage rente voor energiebesparende maatregelen, waaronder zonwering.
  • Energie subsidie Overijssel: Diverse subsidies voor energiebesparende maatregelen.

 

Doe-het-zelf subisidie

In Bergen (L) is er een verduurzamingsproject, Bij dit project is het wel mogelijk om met doe-het-zelf projecten in aanmerking te komen voor subsidie.

Dit betekent dat je wel zonwering zelf zou kunnen monteren en alsnog subsidie kan ontvangen. Misschien is dit in jouw gemeente ook wel een mogelijkheid? Check dus altijd even de gemeentewebsite of informeer naar de mogelijkheden.

Conclusie

Zonwering kan jou helpen met het verbeteren van je leefomgeving, waarbij je bijdraagt aan de duurzaamheid. De overheid kan je daar een handje bij helpen, afhankelijk van je situatie. Bekijk de voorwaarden, vergelijk je opties en geniet van de voordelen van zonwering!

Zeer mooi en degelijk. Wel even moeten puzzelen om de windsensor en de afstandsbediening af te stellen. Maar toen alles klaar was werkte het prima. Zeer tevreden.

Nico Stevens

Precies zoals besteld en met 2 personen makkelijk te monteren, het was even zoeken op youtube hoe de somfy afstandbediening gebruikt moest worden, inmiddels zelfs via somfy connectivity kit via de mobiel te bedienen

Joop Hoop

Super goed geholpen door de medewerker, hij weet alles uit te leggen in de showroom

Wim Jalink

Mooie screens met zonnepaneel en direct een stuk koeler in huis. Screens plaatsen was gelukkig makkelijk te doen met de uitleg. Een screen van 4 meter breed op de eerste verdieping was wel een uitdaging, maar ook dat is gelukt. De kleur van het doek (Grijs-zwart) is iets lichter dan verwacht, het zwart is meer donkergrijs en het grijs is lichtgrijs. Om de motor te koppelen aan de afstandsbediening moet de screenkast open (dit doe je dus liever maar 1 keer). De screen reageert soms niet direct op de afstandsbediening, dan moet ik een aantal keer klikken (wie weet trekt dit nog bij...).

Simone Griffioen

Misschien vind je deze artikelen ook interessant

Zonwering versus airco

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Je huis koel in warme zomers? Welke zonwering werkt het beste?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog

Welke soort zonwering past bij mij?

In deze blog vertellen we je alle voor- en nadelen van verschillende soorten zonwering, zodat jij een goede keuze kan maken!

Blog
Copyright De Zonweringfabriek 2024
Altijd veilig en vertrouwd: